Entryway Makeover7 Photos

Entryway Makeover

The asymmetric composition of the new walkway and simplicity of planting connect the modernist characteristics of the house with the more traditional character of the surrounding garden.

Entryway Makeover

The"before photo" is above. Client Brief: Clients requested a design plan to remodel their entry area. Their preference was a design style focusing on simplicity and clarity of forms and emphasizing shape and texture over floral display. The design also needed to resolve issues with the instability of the existing walkway sub-grade and the non-functioning drainage for the rain chains

Entryway Makeover

Generously proportioned granite platforms and architectural concrete slabs are used sculpturally within the asymmetric design.

Entryway Makeover

By the stone water-basin, the focal point for the area, the walkway narrows to slow the walking pace and to emphasize the basin. The planting surrounding the basin is arranged in a spiral to echo water swirling down the rain chain into the stone basin.

Entryway Makeover

River rocks create a dry water-rill, but also act as “mulch”, suppressing weeds and concealing the directional lights that illuminate the adjacent laurel hedge.